Відділ громадського порядку є одним із складових загальної структури комунального підприємства “Муніципальна інспекція “Добродій”. За словами директора КП Михайла Шутака, штатна чисельність працівників відділу – 35 інспекторів, фактично на маршрути патрулювання заступає 14, решта – несуть службу в лавах ЗСУ або виконують роботу в інших відділах підприємства.

«Загалом – станом на зараз – 56 працівників муніципальної інспекції «Добродій» захищають Україну в лавах Збройних Сил України. Працівники, котрі залишилися, розділили між собою обов’язки, організували мобільні групи і забезпечують функціональну роботу підприємства. Ті «Добродії», які залишились і працюють в тилу – регулярно допомагають технікою, зв’язком та екіпіруванням. Дякуємо всім нашим хлопцям і дівчатам, які тримають міцну оборону», – розповів директор КП «Муніципальна інспекція «Добродій» Михайло Шутак під час брифінгу для ЗМІ сьогодні, 18 вересня.

6 вересня надійшла інформація про зникнення в Івано-Франківську шестирічного хлопчика. На березі Німецького озера дитину виявили інспектори відділу громадського порядку КП «Муніципальна інспекція «Добродій», які теж були залучені до пошуків. На щастя, з хлопчиком нічого не трапилося. Ювенальні поліцейські повернули дитину батькам.

✔️ Сюжет про цей випадок можна переглянути тут: http://surl.li/lftya

«Добродії», спільно з рятувальниками і працівниками поліції, проводять рейди по всіх селах Івано-Франківської громади задля протидії спалювання сухої рослинності та побутових відходів.

«Складено 24 протоколи, проведено понад 50 профілактичних бесід. Палії будуть притягнуті до відповідальності відповідно до чинного законодавства», – сказав Михайло Шутак, та звернув увагу на суми штрафів за спалювання сухої рослинності:

❗ст. 152 КУпАП(для фіз. осіб) : від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян від 340 грн. до 1360 грн.

❗ ст. 77-1 КУпАП(для фіз. осіб) : від 180 до 360 неоподаткованих мінімумів доходів громадян від 3400 грн. до 6800 грн.

Більше про роботу – в презентації