🔹Актуальним на сьогоднішній день залишається питання “тіньової” заробітної плати, використання найманої праці без оформлення трудових відносин. Це питання містить у собі багато негативних моментів. Від несплати податків, внесків з тіньових доходів втрачаються надходження до державного бюджету та бюджету громади, а працівники залишаються без відповідного соціального захисту та пенсійного забезпечення.
✔З метою інформування підприємців та працівників про переваги легальної зайнятості, про найбільш ефективні способи додержання законодавства про працю, про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин минулого тижня працювала як робоча група з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, так і проводили інформаційний рейд фахівців Управління праці Івано-Франківської міської ради і Муніципальна інспекція Івано-Франківськ.
Загалом обстежено 57 суб’єктів господарювання з вулиць Коновальця, Сорохтея, Дудаєва, Побутової, Європейської площі. Знову, на жаль, виявлені “стажери”, яких роботодавці зобов’язались оформити відповідно до трудового законодавства.
☝До речі, з початку року завдяки проведеним інформаційним рейдам вже більше 250 працівників оформлено належним чином.