🔹Фахівці Управління праці Івано-Франківської міської ради спільно з Муніципальна інспекція Івано-Франківськ, а також рейдова міська робоча група з легалізації заробітної плати та зайнятості населення продовжують проводити інформаційно-роз’яснювальні заходи щодо легалізації найманої праці, ризиків використання праці неоформлених працівників, використання РРО/ПРРО під час готівкових розрахунків та порядку розміщення вивісок та зовнішньої реклами.
✔Впродовж цього тижня проведена інформаційна робота серед підприємців, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, ресторанного господарства та надання послуг на вулицях Вовчинецькій, Франка та Гнатюка.
Результатом проведених заходів стало виявлення 1️⃣0️⃣ працівників-“стажерів”, що є порушенням трудового законодавства. Роботодавців зобов’язано усунути ці порушення якнайшвидше. В іншому разі інформація про ці факти буде передана в Держпраці для вжиття відповідних заходів.
❗Нагадуємо, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням роботодавця та повідомлення податкової служби за місцем реєстрації про прийняття працівника на роботу. А за порушення вимог чинного трудового законодавства передбачена відповідальність.