🔹Вже традиційно в п’ятницю підбиваємо підсумки роботи в частині легалізації заробітної плати та зайнятості населення.
Впродовж цього робочого тижня фахівцями Управління праці Івано-Франківської міської ради спільно з представниками Муніципальна інспекція Івано-Франківськ та рейдовою міською робочою групою за участі Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області і Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження проведені інформаційно-роз’яснювальні заходи щодо запобіганню використання неоформленої найманої праці, негативних наслідків виплати заробітної плати в “конвертах” та порядку розміщення вивісок та зовнішньої реклами.
✔Інформувались підприємці із різноманітних сфер діяльності, що працюють на вулицях Пасічній, Вовчинецькій та Стуса . Загалом проведені співбесіди із 57 підприємцями.
❗На жаль, знову мали місце випадки, коли роботодавці використовували працю працівників без належного оформлення, так званих “стажерів”. Цього разу таких виявилось 6 осіб!
Суб’єктів господарювання проінформовано про відповідальність за використання праці неоформлених працівників та зобов’язано усунути такі порушення якнайшвидше.