Робота з легалізації заробітної плати та найманої праці в Івано-Франківській територіальній громаді триває.
Проводяться інформаційні рейди як Управління праці Івано-Франківської міської ради спільно з Муніципальна інспекція Івано-Франківськ, так і силами рейдової робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення за участі фахівців Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, ДПС в Івано-Франківській області та Івано-Франківська філія Івано-Франківського ОЦЗ.
✔З початку цього тижня ними проведена інформаційно-роз’яснювальна робота серед 78 суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність на вулицях Івасюка, Вовчинецькій, Хриплинській. Інформували як підприємців, так і найманих працівників про ризики використання праці неоформлених працівників і про переваги офіційного працевлаштування.
Можна зауважити, що більшість підприємців розуміє всю відповідальність за ведення свого бізнесу і працює в рамках правового поля, зокрема щодо дотримання вимог трудового законодавства.
Але, на жаль, знову виявлено 8 працівників, які “стажуються”, або по-простому – працюють нелегально☹.
☝Звертаємось до роботодавців: якщо ви не впевнені, що саме цей працівник добре виконуватиме свої обов’язки, то оформіть з ним строковий трудовий договір. Також ви можете оформити з працівником, який стоїть на обліку у службі зайнятості договір про стажування.
❗Обов’язковою умовою правильного оформлення новоприйнятих працівників є вчасне повідомлення про їхнє прийняття податкової служби.
❗Пам’ятайте, що за порушення вимог трудового законодавства, в тому числі в частині використання праці неоформлених працівників, існує фінансова відповідальність.