Цього тижня в Івано-Франківську Управління праці Івано-Франківської міської ради організувало проведення двох інформаційних рейдів щодо порядку використання найманої праці відповідно до вимог трудового законодавства та щодо соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно.
Участь в інформаційних обстеженнях взяли Муніципальна інспекція Івано-Франківськ, Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, ДПС в Івано-Франківській області, Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження та Івано-Франківська філія Івано-Франківського ОЦЗ.
✔Проведені співбесіди з 5️⃣5️⃣ підприємцями, які займаються торгівлею, надають різноманітні послуги, працюють у сфері ресторанного бізнесу на вулицях Довженка, Вовчинецькій, Миколайчука, Івасюка.
❗Виявлено 5️⃣ працівників-“стажерів”, які не змогли представити документи про своє працевлаштування.
Працедавців проінформовано про відповідальність за використання праці неоформлених працівників і зобов’язано оформити таких працівників відповідно до трудового законодавства.
📌Загалом, з початку року завдяки проведеній інформаційно-роз’яснювальній роботі додатково оформлено 242 особи. А 42 відкрили власну справу.
☝Пам’ятаймо, що головний обов’язок бізнесу у час повномасштабної війни – працювати чесно та прозоро. Дякуємо підприємцям, що дотримуються цих правил.