14 березня рейдовою робочою групою з легалізації заробітної плати та зайнятості населення у складі Управління праці Івано-Франківської міської ради, Муніципальна інспекція Івано-Франківськ, Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області та Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження проведені інформаційно-роз’яснювальні заходи щодо запобіганню використання неоформленої найманої праці.
📌Інформувались підприємці із різноманітних сфер діяльності (роздрібна торгівля, надання послуг та інші), що здійснюють свою діяльність на вулицях Миколайчука, Симоненка та ін. Загалом проведені співбесіди із 3️⃣0️⃣ підприємцями.
☝️На жаль, знову мали місце випадки, коли роботодавці використовували працю працівників без належного оформлення, так званих «стажерів». Цього разу таких виявилось 4 особи.
❗Нагадуємо, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням роботодавця та повідомлення податкової служби за місцем реєстрації про прийняття працівника на роботу. А за порушення вимог чинного трудового законодавства, в тому числі в частині використання праці неоформлених працівників існує відповідальність.