Робота щодо інформування суб’єктів господарювання Івано-Франківської територіальної громади про переваги використання задекларованої праці триває.

📌20 червня рейдовою робочою групою з легалізації заробітної плати та зайнятості населення у складі представників Управління праці Івано-Франківської міської ради, Муніципальна інспекція Івано-Франківськ, Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, ДПС в Івано-Франківській області, Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження та Івано-Франківська філія Івано-Франківського ОЦЗ проведена інформаційно-роз’яснювальна робота, спрямована на детінізацію відносин у сфері зайнятості з 5️⃣0️⃣ підприємцями, що здійснюють діяльність на вулицях Тарнавського, Промисловій, Хоткевича, Миру.

Інформували як підприємців, так і найманих працівників про ризики використання праці неоформлених працівників і про переваги офіційного працевлаштування. Виявлено, на жаль, що 7️⃣ працівників “стажувалися”, але з порушенням трудового законодавства😠.

☝Роботодавців проінформовано про відповідальність за використання праці неоформлених працівників та наголошено на тому, що договір про проходження стажування можна оформити через Івано-Франківську філію обласного центру зайнятості з особою, що зареєстрована як така, що шукає роботу.