4 липня рейдова міська робоча група з легалізації заробітної плати та зайнятості населення провела свій черговий інформаційний рейд.

☝Нагадуємо, що метою таких рейдів є інформування роботодавців Івано-Франківської громади про переваги легальної зайнятості, про найбільш ефективні способи додержання законодавства про працю, про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин та ін.

В інформаційному рейді взяли участь представники Управління праці Івано-Франківської міської ради, Муніципальна інспекція Івано-Франківськ, Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження, Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

✔Загалом обстежено 3️⃣0️⃣ суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у різноманітних сферах бізнесу на вулицях Л. Лук’яненка, Г. Хоткевича та ін.

😠На жаль, не завжди підприємці хочуть працювати у правовому полі, мінімізуючи таким чином свої витрати. Цього разу виявлено трьох “стажерів”, яких роботодавці мають належним чином оформити.

❗Завдяки проведенню таких інформаційних рейдів багато працівників отримують можливість працювати офіційно, що дає їм багато переваг: вимагати належних умов праці, одержувати соціальні гарантії та пільги, звертатись за захистом своїх прав.