Управління праці Івано-Франківської міської ради продовжує активно проводити інформаційні заходи в частині легалізації заробітної плати та зайнятості населення.
Впродовж цього робочого тижня представники Управління праці Івано-Франківської міської ради, Муніципальна інспекція Івано-Франківськ, Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області та Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження провели інформаційно-роз’яснювальну роботу, спрямовану на детінізацію відносин у сфері зайнятості з 55 представниками бізнесу, що здійснюють діяльність у закладах торгівлі, ресторанного господарства на вулицях Мазепи, Сагайдачного, Тичини і Пасічній.
✔Інформували як підприємців, так і найманих працівників про ризики використання праці неоформлених працівників і про переваги офіційного працевлаштування. Виявлено, на жаль, що 7 працівників “стажувались” і не змогли представити документи про своє працевлаштування☹.
Роботодавців проінформовано про відповідальність за використання праці неоформленого працівника та наголошено на тому, що договір про проходження стажування можна оформити через службу зайнятості з особою, що зареєстрована як така, що шукає роботу.
❗Пам’ятаймо, що головний обов’язок бізнесу у час повномасштабної війни – працювати чесно та прозоро. Дякуємо підприємцям, що дотримуються цих правил.