Рейдова робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення продовжує активно проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо переваг офіційного працевлаштування та негативних наслідків виплати заробітної плати в “конвертах”.

Впродовж останнього рейду, який відбувся 23 листопада, представниками Управління праці Івано-Франківської міської ради, Муніципальна інспекція Івано-Франківськ, Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження, ДПС в Івано-Франківській області та Івано-Франківська філія Івано-Франківського ОЦЗ проведена інформаційна робота з 58 суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у різних частинах міста – на Пасічній та на вулицях Івасюка і Стуса.

❗І знову не обійшлось без виявлених “стажерів”, тобто працівників, які працюють без належного оформлення. Цього разу таких було 7☹!

📌Нагадуємо працівникам-стажерам, які погоджуються працювати нелегально, що існує ряд ризиків, через які вони можуть постраждати, зокрема:

✔ у разі конфлікту з роботодавцем є ризик не отримати заробітну плату або отримати істотно менше без будь-якої причини;

✔ неоформлений працівник не отримує належного страхового стажу, що відіб’ється на його майбутній пенсії;

✔ у разі неофіційного працевлаштування роботодавець не оплатить листок непрацездатності, відсутні гарантії, пов’язані з навчанням, вагітністю, народженням дитини;

✔ при неофіційному працевлаштуванні у разі нещасного випадку з працівником недобросовісний роботодавець уникає відповідальності.

☝Тому одразу вимагайте від роботодавця офіційного оформлення трудових відносин.