Ось і завершився ще один транскордонний грантовий проект! 🛡
1 грудня відбулася фінальна прес-конференція присвячена досягненням та результатам проєкту “Безпечне майбутнє” 🇹🇩🇺🇦 Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020 за фінансування Європейського Союзу 🇪🇺ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020 .
🤝Партнери проєкту:
📌 Головний бенефіціар – Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради (Україна)
📌Бенефіціар 1 – Солотвинська Селищна-Рада (Україна)
📌Бенефіціар 2 – Муніципалітет м. Бая-Маре (Румунія)
📌Бенефіціар 3 – Муніципалітет м. Сігет (Румунія)
В рамках реалізації проєкту «Безпечне майбутнє» збудовано Дата-центри у кожному з міст-партнерів: Івано-Франківськ, Солотвино, Бая-Маре та Сігет.
Дата-центр в Івано-Франківську складається з:
– серверної частини (місце розташування серверів для аналізу та обробки даних)
– центру оперативного реагування (встановлено робочі місця для диспетчерів служб, задіяних в роботі Дата-центру)
приміщення з бек-апами (приміщення для зберігання інформації).
Надзвичайно важливим результатом проєкту є швидка та ефективна взаємодія між різними службами, відповідальними за громадський порядок та безпеку. Це зумовлено низкою факторів: наявністю єдиної для всіх відповідних служб системи отримання, передачі, аналізу та збереження даних; можливістю розміщення диспетчерів та чергових в приміщенні Дата-Центру з безпосереднім доступом до зазначених даних; отримання інформації про небезпечну або потенційно небезпечну подію у вигляді проаналізованих системою даних разом із відео- та фотоматеріалами
🛡 Дата-центр стане основою для подальшої розбудови розумного міста «Smart Ivano-Frankivsk», а також його встановлення створить можливості для розвитку нових проєктів у таких сферах, як управління муніципальним транспортом, електронна освіта, геоінформаційні системи, управління дорожнім трафіком тощо.
Це дозволить якомога оперативніше реагувати на різноманітні надзвичайні події й гарантувати безпеку місцевих мешканців та гостей нашої територіальної громади.
Дякуємо всім учасникам та тим, хто був долучений до реалізації проєкту!🤝
Руслан Марцінків, Вікторія Сусаніна, Mykhailo Smushak, Ігор Попадюк, Chrystyna Melnyk, Nina Keyvan, Олег Сачков, Lesya Stroich, Михайло Шутак, Олексаандр Борищак, Андрій Громадюк.