Тривають превентивні заходи, направлені на попередження порушень трудового законодавства, зокрема в частині легалізації трудових відносин, які проводяться як фахівцями Управління праці Івано-Франківської міської ради спільно з Муніципальна інспекція Івано-Франківськ, так і членами рейдової робочої групи з легалізації заробітної плати та зайнятості населення.
📌Загалом, з початку тижня обстежено 5️⃣4️⃣ суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність у різних сферах бізнесу на вулицях Вагилевича, Незалежності та у мікрорайоні “Липки”,що на вулиці Мазепи. Виявлено 6 “стажерів”, тобто працівників без офіційного працевлаштування, яких роботодавців зобов’язались оформити належним чином.
✅Під час проведення інформаційної роботи роботодавцям роз’яснені вимоги трудового законодавства щодо оформлення трудових відносин, повідомлено про відповідальність за фактичний допуск працівника до роботи без укладення трудового договору та повідомлення податкової, за виплату заробітної плати в “конверті” та ін.