Фахівці Управління праці Івано-Франківської міської ради спільно з Муніципальна інспекція Івано-Франківськ, а також рейдова міська робоча група з легалізації заробітної плати та зайнятості населення продовжують проводити інформаційно-роз’яснювальні заходи щодо легалізації найманої праці, ризиків використання праці неоформлених працівників та порядку розміщення вивісок та зовнішньої реклами.
📌Впродовж цього тижня проведена інформаційна робота серед підприємців, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, ресторанного господарства та надання послуг на вулицях Галицькій, Бельведерській, Гузара, Максимовича та Вовчинецькій.
❗Результатом проведених заходів стало виявлення 5️⃣ працівників-“стажерів”, що є порушенням трудового законодавства. Роботодавців зобов’язано усунути ці порушення якнайшвидше.
☝Якщо суб’єкт господарювання ігнорує рекомендації управління праці і не оформляє з працівником трудові відносини належним чином, то інформація по ньому передається в Південно-Західне міжрегіональне управління Держпраці для вжиття відповідних заходів. З початку року передана інформація по 9 підприємцях.