Тривають превентивні заходи, направлені на попередження порушень трудового законодавства в частині легалізації трудових відносин, які проводяться фахівцями Управління праці Івано-Франківської міської ради спільно з Муніципальна інспекція Івано-Франківськ та членами рейдової робочої групи з легалізації заробітної плати та зайнятості населення.
📌З початку тижня обстежено 5️⃣5️⃣ суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність на вулицях Незалежності, Січових Стрільців, Гузара, Максимовича, Вовчинецькій та Симоненка.
На жаль, знову мали місце випадки, коли роботодавці використовували працю працівників без належного оформлення трудових відносин. Цього разу виявлено 8 так званих “стажерів”😠.
☝Нагадуємо всім підприємцям-роботодавцям, що працівники, які знаходяться на своїх робочих місцях і здійснюють свої робочі обов’язки повинні бути оформлені належним чином. Договір стажування можна оформити між підприємцем, центром зайнятості та особою, яка стоїть на обліку як безробітна. В інших випадках з найманим працівником потрібно оформляти трудовий договір та повідомляти органи ДПС.